O nama

  • Baleti.hr objavljuju izvorne autorske tekstove – kritičke osvrte na predstave iz područja baleta, komentare, eseje, portrete i sjećanja. Redovito objavljujemo i intervjue s uglednim hrvatskim i gostujućim baletnim umjetnicima, kao i stručne recenzije knjiga, časopisa i video zapisa iz područja baleta. Posebnu pažnju posvećujemo i festivalima, natjecanjima i gostovanjima. 
    Naša tražilica i navigacija po rubrikama omogućuju brz pristup u preglednu i pristupačnu bazu kritika svih relevantnih predstava iz područja baleta u Republici Hrvatskoj od 2008. do danas. 

    Baleti.hr nastali su kao posebna e-publikacija u rujnu 2021. na temeljima baletnih tekstova s Plesnascena.hr koja je počela objavljivati u okviru KULISA.eu 9. svibnja 2008. godine.

    Grupu Kulisa.eu je utemeljila skupina umjetničkih kritičara (plesnih, glazbenih, kazališnih i filmskih) okupljenih u udrugu Kulturni klub s ciljem stvaranja izdanja koje će temeljitije, potpunije, ažurnije i vizualno bogatije od tiskanih novina pridonijeti praćenju i kritičkoj valorizaciji plesne, glazbene, kazališne i filmske umjetnosti u Hrvatskoj. 

    Smatramo da upravo plesna web stranica svojim neograničenim prostorom za tekstove i fotografije, sveopćom dostupnošću za sve korisnike interneta, svakodnevnom ažurnošću i jedinstvenom umreženom strukturom može najbolje odgovoriti potrebama današnjih ljubitelja plesa.